Tavoitteiden saavuttaminen:

Hopsissa asetin yhdeksi tavoitteeksi teknisessä osaamisessa kehittymisen. " Erilaiset sosiaalisen median työkalut ovat kehittyneet ja niiden hallinta vaatii vielä perehtymistä osaltani. Tämän koulutuksen avulla saan mahdollisuuden kehittyä näissä osa-alueissa ja saan myös hieman aikaa perehtyä kyseisiin asioihin. " Tässä suhteessa olen kehittynyt huimasti viíme sykystä. Kehittymistä on tapahtunut myös työtehtävien ansiosta, joten opiskelu on siinä mielessä nivoutunut hyvin työhön. Vielä viime syksynä en ollut käyttänyt esim. blogeja kuin kerran aiempien opiskelujen aikana. Nyt olen perehtynyt ja joutunut tekemään blogeja työtehtäviinkin liityen.

Halusin myös kehittyä oppijoiden keskinäisen vuorovaikutuksen tukemisessa verkko-opetuksessa. Tähän liittyen vasta kokemus verkko-oppimisprosessin ohjaajana antaa lisää vahvuutta. Halusin myös kehittyä ohjaajan työpanoksen määrän säätelyssä. Tähän sain hyviä kommentteja mentoriryhmältä, mutta myös tässä kokemus vasta auttaa ohjaamaan omaa työmäärää.

Hopsissa olin huolissani siitä, kuinka pystyn suoriutumaan opiskelusta työn ohessa. Siinä onkin ollut hieman hankaluuksia. Vaikka lopulta sain opiskeluun myös resursseja, muut työtehtävät ovat niin aikaa vieviä ja vaativia, että opiskelu jää usein toiseksi. Mutta onneksi olen saanut myös sellaisia työtehtäviä jotaka nivoutuivat hyvin opiskeluun.

Tärkeimpiä opittuja asioita:

- tarpeeksi selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet opiskelijoille verkko-opintojaksoon, kaikki tehtävät ja ajankäyttö, tavoitteet jne. mahdollisimman näkyväksi

- opintojakso jaoteltu ydinalueisiin ja jokaiselle alueelle omat oppimisen tavoitteet

- mieti miten paljon opiskelijat tarvitsevat aikaa kuhunkin jaksoon ja ilmaise se heille(tästä on hyötyä myös itselle)